Аналітичний центр CEDOS склав та оприлюднив так званий рейтинг прозорості українських вишів. Дослідження охопило всі державні та комунальні університети, академії та інститути, окрім вишів силових структур, які мають специфічний режим доступу до інформації. Загалом проаналізували 186 вишів, в яких навчається 1,25 млн. студентів.

Рейтинг прозорості визначали за 6-ма складовими: адміністративна, фінансова прозорість, стратегічний план розвитку, інформації про можливості працевлаштування для випускників, про можливості міжнародного обміну та інформування про зміст навчання. Дослідження проводили впродовж лютого-липня цього року на основі контент-аналізу інформації, оприлюдненої на офіційних сайтах університетів, їхніх факультетів та кафедр, а також за відповідями на інформаційні запити.

Топ-двадцятку «найпрозоріших» вишів очолили столичні «Могилянка», КПІ та Національний університет біоресурсів. З-поміж регіональних вишів у лідерах  – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені М. Туган-Барановського.

Серед столичних вишів, представлених у всеукраїнській ТОП-двадцятці прозорості, – Національний університет імені Тараса Шевченка, Київський державний університет імені Бориса Грінченка та Національний торговельно-економічний університет, який завершує рейтингову двадцятку. Показово, що у цьому рейтингу столичний Грінченковий університет випередив таких освітянських «важковаговиків», як Львівський національний університет імені Івана Франка, Одеський національний економічний університет, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя.


0 комментариев

Добавить комментарий

%d такие блоггеры, как: